Cathérine.

Talleyrand.

                                      

I 1761 kom en pige til verden i Trankebar, af et Fransk ægtepar. Faderen var officer.  Moderen er ikke nævnt. Hun bliver døbt  Cathérine – Noel  Worlée.

Pigen voksede de første par år op i Trankebar. Forældrene flytter derefter til Bengalen. Her blev Catherine – Noel  Worlée  senere gift med en Englænder, Georg Charles Francis Grand, han var ansat i Østasiatisk  India Compani. Måske på grund af kedsomhed i Bengalen, eller stor fravær af manden fandt hun en elsker, som hun rejste sammen med til Europa. 

Måske har hendes udseende været en stor magnet på mænd. Eller som Misse siger i Matador  ”DRAGENDE”. - Da det forlyder, at hun gik fra mand til mand. Om hun vil rejser med sin elsker, til England via Frankrig, det har jeg ikke fundet frem til, men hun havner da i Paris, hvor hun ”støder” ind i Talleyrand. Han er lige kommet hjem fra et eksil i 1796 - fra Amerika. ( Man kan læse mere om Talleyrand på nettet, han er ret så spændende.)

Cathérine  er på det tidspunkt allerede en berygtet kurtisane. Talleyrand bliver forelsket i Cathérine,

hun flytter ind hos ham, som på det tidspunkt er 1797 var blevet udenrigsminister. Hun  varetager alle de udenrigsministers forpligtelser som fruen i huset gør, de er dog ikke gift, da Cathérine jo stadig var gift med Grand.  I 1802  tvinger Napoleon Talleyrand til at gifte sig med Cathérine, og vil han ikke det, må han smide hende på porten. Han beslutter sig for giftermålet, der er dog den hage, at hun jo stadig er gift. Men, men, er man ven med Napoleon, kan dette dog ordnes, Napoleon skaffer de fornødne papirer fra Vatikanet. - Sådan. – Han får af Napoleon en kejserlig titel ”Fyrste of Benevento”  Han omtaler sig selv som ”Fyrste de Talleyrand”, som også hustruen får, derved bliver hun fyrstinde. Ægteskabet holder ikke, han siger om hende, at hun har nogle tåbelige konversationer. Men skulle man gætte, så kunne det jo være, at hun stadig var ”Dragende” da hun jo omtales som en meget smuk kvinde. Talleyrand giver hende en affindelsessum mod ikke at komme hos ham mere.  Der siges hun blev meget from på sine gamle dage - Cathérine døde i 1835. Talleyrand  døde 1838.

  Kilder: Google: Talleyrand .  
Velkommen til vores hjemmeside